ВИДЕО ПРОЦЕДУРИ

Вижте нашите специално заснети видео процедури с черноморска /медицинска/ луга и поморийска лиманна кал

Масаж на гръб и кръст с масажен гел от черноморска луга

Масажен гел АНХИАЛО

Масажен гел с черноморска луга

Черноморската луга притежава силно изразено противовъзпалително действие, минерализира организма и стимулира защитните реакции и процеси в него. Магнезият в лугата е изключително полезен за човешкия организъм, с благоприятно действие върху опорно-двигателния апарат и нервната система.

Терапиите с луга и морски минерали са приложими при лечение на артроза, дископатии, радикулити, ревматоидни оплаквания, мускулни болки, разширени вени, а има също и при борбата с целулита.


Масаж на гръб и кръст с масажно масло от черноморска луга

Масажно масло АНХИАЛО

Масажно масло

Поради уникалния си състав лугата има изключително разнообразно лечебно въздействие:

  • силно противовъзпалително и антибактериално
  • тонизиращо и релаксиращо на целия организъм
  • минерализира организма – при масаж чрез кожата се приемат на 100% съдържащите се минералните съставки в лугата
  • стимулира естествените защитни реакции на имунната система
  • регенерира тъканите в организма

Компрес с черноморска луга, затоплена на бен мари

Черноморска стабилизирана луга АНХИАЛО

Разтвор за тяло (черноморска луга)

Лугата се загрява на водна баня /най добре чрез бен мари/ до 38-40С и се приготвя компрес с напоен памучен плат, покрит с найлон и вълнен плат отгоре. Увива се болезнения участък и престоява от 20 мин до няколко часа. Прилага се от 10 до 14 дни курс на лечение.

Компресите с луга се прилагат главно при заболявания на опорно-двигателния апарат; при ревматични, травматично-ортопедични и неврологични заболявания.


Кална баня на цяло тяло с поморийска лиманна кал

Маска за тяло с черноморска луга и лиманна кал

Маска за тяло с черноморска луга и лиманна кал

Апликационен метод - Калната апликация се провежда на специална за целта коритообразна кушетка върху която има одеало, найлон, памучен чаршаф.Върху него се поставя загрята до 38-42 С кал и тялото се намазва в слой 1-2 см. и се завива послойно с чаршафа, найлона и одеяло. Времетраене на процедурата е 15-20 минути, след което пациента се измива на душ с морска, минерална или рапна вода . Калта отдава топлината си бързо и при минимална топлинна загуба.Топлинният фактор при калните апликации действа най-активно, а проникването на водоразтворимите съставки на калта в тялото е по-слабо, от това при ваните. Курсът кални апликации е 12-14.
Апликациите биват: цяла - на цялото тяло/без сърдечна област/
частична- на различни части от тялото панталон, гащета , ботуши , пояс , яка, лице, шапка и др.

Вана с черноморска луга

Стабилизирана черноморска луга

Стабилизирана черноморска луга

Вани – 500-2000 мл стабилизирана черноморска луга /разтвор за тяло/ се разтварят в 70-80 л. вода с температура 37-40С. Времетраене на процедурата 15-20 мин. След ваната тялото се изплаква с чиста вода. При хипертоници да се прилага под лекарски контрол.

Черноморската луга е с богато съдържание на магнезиев хлорид и магнезиев сулфат. Ето защо тя се нарича магнезиева луга. Има добре изразен положителен ефект върху лечението на хронични ставни заболявания.


Ултразвукова процедура с черноморска луга

Масажен гел АНХИАЛО

Масажен гел с черноморска луга

Ултразвук-  повлиява  заболявания на периферната система, последствия от увреждания на ЦНС (Централна нервна система), травми на опорно-двигателния апарат, заболявания на стомашно чревния тракт, хронични възпалителни процеси в различни органи и тъкани, гинекологични заболявания и др.

С негова помощ лугата навлиза по-дълбоко в кожата като по този начин нейния лечебен ефект се усилва значително.

Инхалации с лугов разтвор

Инхалация с луга - Инхалации с луга (2 – 5% разтвор с дестилирана вода) се правят при възпаление на горните дихателни пътища. Луговия разтвор се вдишва чрез специален апарат /инхалатор/ и така директно попада в белите дробове. Способства лечението на хроничен бронхит и различни дихателни заболявания.

Със специалното съдействие на Феста Медика, гр.Поморие

HEALTH & LEISURE

festa-medica-thumb