Новини

2

ян. 23

Нови цени на някои продукти от 02.01.2023

Уважаеми приятели, информираме Ви за промяна в цената на някои от продуктите ни с черноморска луга, както и в условията ни за допълнителни остъпки, които предлагаме. За съжаление инфлационните процеси в страната и Европа продължават да оказват силен негативен ефект върху производствените ни разходи в края на годината. През последните месеци продължаваме да сме свидетели на високи цени на основни суровини, електроенергия, цени за доставка, опаковки, разходи за труд и прочие. Продължаваме да срещаме и забавяне в доставките на редица производствени материали, както и изчерпването им изобщо на пазара. За да можем да Ви радваме и занапред с висококачествени лечебни продукти с луга, Ви уведомяваме, че считано от 02.01.2023 г. актуализираме цените на едро и дребно на някои от основните продукти, които произвеждаме и предлагаме. Благодарим за разбирането!

13

юни 22

Luga.bg и фирма АЗИМУТ със свой щанд с продукти с черноморска луга и лиманнa кал ANCHIALO на изложение в гр.Бургас, организирано от Министерство на Земеделието, представящо местни продукти от инициативни групи от България и други страни-членки на ЕС

ANCHIALO изложение на фирма АЗИМУТ гр.Бургас, 11052022

На 11 и 12 май 2022 г. на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас се проведе международно изложение на земеделски продукти от местните инициативни групи от България и други страни-членки на ЕС. Събитието се организира от Министерство на земеделието със съдействието на Община Бургас.

Изложението се проведе на площада “Св.св. Кирил и Методий”. Там производители на биохрани и напитки от страната, Румъния, Франция и Италия представят своята продукция.

На щандовете бяха представени мед и пчелни продукти, месни деликатеси, ръчно изработени сувенири, дървени съдове за сервиране, сладкиши, рибни ястия, вина от местни производители, козметични продукти с луга. Пред всеки щанд за хранителни продукти посетителите имат възможност за дегустация.

В изложението участват над 100 представители на местни инициативни групи.

13

юни 22

Нови цени на някои продукти от 12.06.2022

Уважаеми приятели, през последните месеци сме свидетели на безпрецедентно поскъпване на редица суровини и енергийни ресурси (горива, електричество), което неминуемо повишата производствените ни разходи. Продължаваме да срещаме забавяне в доставките на редица производствени материали, както и изчерпването им изобщо на пазара, което ни принуждава да внасяме на по-високи цени от алтернативни производители. В допълнение търсенето на продуктите ни остава високо, което означава, че клиентите ни ценят високото им качество и полезно действие. За да можем да Ви радваме и занапред с висококачествени продукти, Ви уведомяваме, че считано от 12.06.2021 г. актуализираме цените на едро и дребно на някои от основните продукти, които произвеждаме и предлагаме. Благодарим за разбирането!

24

окт. 21

Нови цени на някои продукти от 24.10.2021

Уважаеми приятели, през последната година сме свидетели на поскъпване на редица суровини и енергийни ресурси (горива, електричество), което неминуемо повишата производствените ни разходи. В допълнение срещаме забавяне в доставките на редица производствени материали, както и изчерпването им изобщо на пазара, което ни принуждава да внасяме на по-високи цени от алтернативни производители. В допълнение търсенето на продуктите ни остава високо, което означава, че клиентите ни ценят високото им качество и полезно действие. За да можем да Ви радваме и занапред с висококачествени козметични продукти, Ви уведомяваме, че считано от 24.10.2021 г. актуализираме цените на едро и дребно на някои от основните продукти, които произвеждаме и предлагаме. Благодарим за разбирането!

17

сеп. 21

Luga.bg и фирма АЗИМУТ със свой щанд с продукти с черноморска луга и лиманнa кал ANCHIALO на събитие, организирано местна инициативна група, гр.Поморие, което ще се проведе на територията на МИГ, във фоайето на Народно читалище „Просвета 1888“ гр. Поморие.

Приятели, заповядайте ако сте в района на град Поморие. Тук сме. На щанда ни може да закупите любимите ви продукти ANCHIALO с черноморска луга и лиманна кал, произвеждани от нас. Очакваме ви!🙃

На 17 и 18.09.2021 г. Сдружение „МИГ Поморие“ ще организира информационно събитие – Празник на МИГ, което ще се проведе на територията на МИГ, във фоайето на Народно читалище „Просвета 1888“ гр. Поморие.

Събитието има за цел: Популяризиране на дейността на МИГ, постигане на по-добра разпознаваемост на територията и Стратегията за ВОМР, чрез включването на местните заинтересовани страни в общностни инициативи за популяризиране на подхода ВОМР.

Събитието ще включва:

– Информационен панел, включващ: представяне на СВОМР и изпълнението й, във връзка със специфични за територията теми, свързани с приоритетите на СВОМР – развитие на туризъм, икономика, земеделие и др.;

– Изложение на местни производители и занаятчии, вкл. демонстрация/дегустация от територията на МИГ – фоайето на Народно читалище „Просвета 1888“ гр. Поморие;

– Провеждане на футболен турнир за деца – двора на СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие.

Събитието ще се проведе при стриктно спазване на изискванията на издадената заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-748/02.09.2021 г. във връзка с въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Източник: https://www.mig-pomorie.eu/

14

май 21

В Поморие дискутираха икономическите ползи, които предоставя НАТУРА 2000

Чрез местни продукти и услуги бяха представени добри практики

 

Поморие днес бе домакин на форум „Споделена визия за екологична мрежа НАТУРА 2000 в регион Бургас. Това бе първият ден от информационна кампания, която чрез местни продукти и услуги представя пред заинтересованите страни ползите от екологичната мрежа Натура 2000 за местните общности, добри практики от други страни, както и възможностите за европейско финансиране.

Събитието премина под надслов „Даровете на морето“ и бе посветено на добива на сол от Поморийското езеро и поморийска кал и луга. Участие в него взеха собственици и ползватели на земи, представители на местни структури и организации, туроператори и турагенти от областта. Те посетиха Музея на солта в защитена местност „Поморийско езеро“, където бяха запознати с интересната история на древния поминък на Анхиало – солодобива.

Програмата продължи с презентация на защитените зони и защитените местности в Бургаска област, представена от Милена Ярмова от РИОСВ – Бургас.

Особено оживена дискусия предизвика докладът на Ясен Георгиев от Института за икономическа политика за възможностите за европейско финансиране и добри практики на икономически и социални ползи от НАТУРА 2000. Много от собствениците на земи в защитени зони споделиха, че на практика се ограничават всякакви инвестиционни намерения в тези територии, въпреки че по принцип няма законови пречки за това. Най-често причината нещата да не се случват, са протестите на природозащитните организации и някои пропуски при превеждането на европейските директиви на български език.


За приложението на поморийската луга и лечебна кал и използването им за балнео-, спа- и оздравителни процедури говори доц. Захарий Дечев от Бургаския университет „Асен Златаров“.

А поморийският производител Грудимир Грудев запозна аудиторията с широката гама от собствени продукти с търговска марка ANCHIALO, произведени от сол и луга. Като пример за добра практика от гранд хотел „Поморие“ представиха конкретните си програми за оздравителни процедури с използването на поморийската кал и луга.

Така, по атрактивен и интересен начин чрез местни продукти и услуги, заинтересованите страни се запознаха не само с екологичните, но и с икономическите и социални ползи, които предоставя Натура 2000. Именно това е и основната цел на проекта за споделена визия на екологичната мрежа – да се се повиши информираността на местните общности в регион Бургас за екологичните, икономически и социални ползи от нея, като в същото време се осигури подкрепа за постигане на по-добра степен на съхраненост на видовете и местообитанията в защитените зони в региона.

Бенефициент на проекта „Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в регион Бургас“, в рамките на който се провежда информационната кампания „Натура 2000 и даровете на природата“, е Национална асоциация „Българско Черноморие“. Инициативата е финансирана от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Според изследвания на Европейската комисията ползите, произтичащи от „Натура 2000“, се оценяват в порядъка на 200-300 млрд. евро годишно. В Европа около 4,4 милиона работни места и 405 милиарда евро годишен оборот (по данни от 2013 г.) са пряко свързани с поддържането на здрави екосистеми, значителна част от които се намират в рамките на „Натура 2000“.

В същото време производствата в зони НАТУРА 2000 допринасят за поддържането и опазването на биологичното разнообразие, а биологичното производство е една допълнителна възможност и път на развитие, които могат да се осъществяват и в рамките на екологичната мрежа, както и извън нея.

Източник: http://www.desant.net/

10

май 21

Информационни дни разкриват икономическите ползи, които предоставя Натура 2000

Първият от тях е посветен на добива на сол и поморийска кал и луга и ще бъде открит на 14 май в Музея на солта в Поморие

На 14 май 2021 г. в Поморие започва информационна кампания, която чрез местни продукти и услуги ще представи пред заинтересованите страни в регион Бургас ползите от екологичната мрежа Натура 2000 за местните общности, добри практики от други страни, както и възможностите за европейско финансиране.

Събитията са под общ наслов „Натура 2000 и даровете на природата“ и ще се фокусират в три основни теми: балнеолечение с лечебна кал и луга и добив на сол от Поморийското езеро, производство на мед от Природен парк „Странджа“ и винопроизводство от регион Бургас.

За участие в тях са поканени собственици и ползватели на земи, представители на ловно-рибарски дружества, туроператори и турагенти от областта. По атрактивен и интересен начин чрез местни продукти и услуги заинтересованите страни ще се запознаят не само с екологичните, но и с икономическите и социални ползи, които предоставя мрежата Натура 2000.

Първият от информационните дни –„Даровете на морето“, посветен на добива на сол и поморийска кал и луга, ще бъде открит на 14 май в Музея на солта в Поморие. Участието е безплатно и всеки желаещ може да се включи в събитието.

То включва посещение на музейната експозиция за солодобива в защитена местност „Поморийско езеро“. Експерти от РИОСВ-Бургас ще представят зоните Натура 2000 в района на Поморие и защитените видове в тях. Доц. Захарий Дечев от Бургаския университет „Асен Златаров“ ще запознае публиката с възможностите, които поморийската луга и лечебната кал предоставят за развитието на балнео-, спа- и уелнес туризма в контекста на защитените зони на Натура 2000.

Участниците в информационния ден ще имат възможност да научат и какви са възможностите за европейско финансиране, както и какви са добрите практики от европейските страни на икономически и социални ползи от екологичната мрежа.

Поморийският производител Грудимир Грудев пък ще представи собствени продукти с търговска марка ANCHIALO, произведени от сол и луга, а от гранд хотел „Поморие“ ще организират демонстрации за използването на поморийската луга и лечебна кал за балнео-, спа- и оздравителни процедури.

Изпълнението на проекта цели да се се повиши информираността на местните общности в регион Бургас за екологичните, икономически и социални ползи, които мрежата Натура 2000 предоставя, като по този начин се осигури подкрепа за постигане на по-добра степен на съхраненост на видовете и местообитанията в защитените зони в региона.

Бенефициент на проекта „Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в регион Бургас“, в рамките на който се провежда информационната кампания „Натура 2000 и даровете на природата“, е Национална асоциация „Българско Черноморие“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Според изследвания на Европейската комисията ползите, произтичащи от „Натура 2000“, се оценяват в порядъка на 200-300 млрд. евро годишно. В Европа около 4,4 милиона работни места и 405 милиарда евро годишен оборот (по данни от 2013 г.) са пряко свързани с поддържането на здрави екосистеми, значителна част от които се намират в рамките на „Натура 2000“.

В същото време производствата в зони НАТУРА 2000 допринасят за поддържането и опазването на биологичното разнообразие, а биологичното производство е една допълнителна възможност и път на развитие, които могат да се осъществяват и в рамките на екологичната мрежа, както и извън нея.

Източник: http://www.desant.net/

27

мар. 20

Препоръка за плащане с дебитна/кредитна карта или PayPal

Уважаеми клиенти,

в периода на повишен риск от COVID – 19 е препоръчително да избягвате излишните контакти и работата с пари в брой. Препоръчваме Ви при поръчване на продукти от сайта да използвате методи за плащане с дебитна/кредитна карта или PayPal.

Бъдете здрави!
Екипът на Азимут 6000 ЕООД

13

мар. 20

Доставка на пратки по време на извънредната ситуация заради COVID-19

Уважаеми приятели, въпреки извънредната ситуация, продължаваме да работим и да изпълняваме Вашите поръчки в срок. Напомняме Ви, че доставката до автоматичните станции на куриерските фирми, с които работим, са бърз, лесен и сигурен начин да получите безконтактно своите пратки. В допълнение Ви информираме, че считано от 16 март (понеделник) до 3 април (петък) Еконт Експрес предоставят 20% отстъпка от цената за доставка на пратки до адрес. Цената на Спиди до адрес също е сравнително ниска. Бъдете здрави!

10

мар. 20

Нови цени на някои продукти от 10.03.2020

Уважаеми приятели, през последните години редица суровини и услуги повишиха своите цени, което неминуемо се отрази и на производствените ни разходи. За да можем да Ви радваме и занапред с висококачествени козметични продукти, Ви уведомяваме, че считано от 10.03.2020 актуализираме цените на някои от основните продукти, които произвеждаме и предлагаме. Благодарим за разбирането!