ANCHIALO Масажни масла и гелове с черноморска луга

ANCHIALO Масажен гел с черноморска луга и арника

Масажният гел с луга се прилага при болки в ставите и мускулите, схващания, артрити, артрози, неврити, възпаления на околоставните тъкани, навяхвания, изкълчвания на стави, счупвания, невралгия, плексити, дископатии и др. Помага при лечението на хемороиди, акне, псориазис и разширени вени. Периодичното му използване възстановява нивата на магнезий в организма. Прави кожата на тялото гладка и мека. Подходящ както за домашни процедури така и за професионални центрове за рехабилитация, възстановяване, SPA & Wellness.

МАГНЕЗИЙ

Продуктите съдържа изключително високи нива на естествен магнезий, който се изчерпва от организма при физически натоварвания, както и с напредване на възрастта. Магнезият се усвоява най-добре от организма през кожата (трансдермално), в което се крие високата ефективност на нашите продукти.

Научи повече защо магнезията е толкова важен за организма

БИЛКОВИ ЕКСТРАКТИ

Въздействието от различните ни видове масажни масла и гелове е подсилено чрез добавянето на екстракти от билки, като арника, розмарин, лавандула или хвойна, всяка от които има своите уникални допълнителни свойства да помага на организма.

Научи повече за разликите между различни видове масла и гелове с луга

ПРИЛОЖЕНИЕ

Част от масажния гел и масло с луга се нанася върху цялото тяло или само върху засегнатия участък и се втрива в кожата чрез масаж. Оставя се да подейства от 30 мин. до няколко часа, след което се изплаква обилно с вода.

Научи повече за мотодите за приложение на продуктите с луга

МАСАЖНИ МАСЛАМАСАЖНИ ГЕЛОВЕ

НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ

Продуктите са с изцяло натурално-биологичен състав и никакви вредни химически вещества. Съдържат над 95% черноморска (медицинска) луга под формата под формата на гел или масло. В удобна и икономична опаковка за дълготрайна употреба.

Научи повече за разликата между натуралната и обикновената козметика

ANCHIALO Масажен гел с черноморска луга и хвойна

ANCHIALO Масажен гел с черноморска луга и хвойна

ANCHIALO масажен гел от черноморска луга и различни български домашно приготвени екстракти

Богат на магнезиеви соли (MgCl2 и MgSO4)

Природен продукт без консерванти и оцветители, стабилизиран така, че да се гарантира дълготрайно запазване на богатия му минерален и биологичен състав в широк температурен интервал и годност. Притежава всички качества и свойства на стабилизираната черноморска луга “АНХИАЛО”. Поморийската луга има силно противовъзпалително действие и стимулира защитните реакции, както и насища организма с минерали. Една от важните й съставки е магнезият, който е изключително важен за правилното функциониране на опорно-двигателния апарат и нервната система. Натурална лечебна козметика за директно приложение. 

Известна още като медицинска луга, заради лечебните й свойства, тя действа релаксиращо, подхранващо и хидратиращо. Микроелементите и минералните вещества проникват през кожата като благодарение на високото съдържание на магнезий оказва възстановяващо и тонизиращо действие върху целия организъм. Подходящ при болки в ставите и мускулите, схващания, артрити, артрози, неврити, възпаления на околоставните тъкани, навяхвания, изкълчвания на стави, счупвания, невралгия, плексити, дископатии и др. Успешно лекува хемороиди.

Лечебната сила на поморийската (медицинска) луга е била известна още от средновековието. Много благородници са използвали луголечението, за да облекчат болките си и да подсилят имунитета си. Днес, най-широко разпространени са компресите и масажните процедури с луга, заради благоприятното им въздействие на ревматичните заболявания. Затова и луголечението е идеалния начин да се отървете от болките в ставите и мускулите, а също помага при различни кожни заболявания – акне, труднозарастващи рани, гъбични инфекции, псориазис.

Доверете се на висококачествените ни натурални лечебно-възстановителни продукти ANCHIALO от черноморска луга за здраве й красота от българската природа. Натурална българска лечебна (медицинска) козметика, на базата на поморийска луга и черноморска лиманна кал. 

ANCHIALO Масажен гел с черноморска луга и арника

ANCHIALO Масажен гел с черноморска луга и арника

Магнезият повлиява нормалното функциониране на мускулите

Усилената физическа дейност и активното натоварване при спортуване провокира обилно потене, чрез което се губят значителни количества магнезий. Загубата на течности е значителна (около 2 литра на час) особено при висока температура и висока влажност на въздуха. Причина за поява на магнезиев дефицит е и повишената консумация на магнезий поради активния метаболизъм и ускорената бъбречна екскреция на магнезий. Атлетите са подложени на продължителни физически натоварвания и по-често страдат от магнезиев дефицит, отколкото хората, които не практикуват активно спорт. Количеството магнезий, което си набавяме чрез храната често е недостатъчно за да уравновеси магнезиевия баланс в организма. Трябва да се има предвид, че атлетите компенсират загубата на магнезий по време на възстановителната фаза. По този начин магнезиевия дефицит може да се избегне още преди началото на физическата активност чрез прием на магнезий. При недостатъчен прием, дефицитът на магнезий при атлети и активни спортисти се проявява бързо чрез нервно-мускулна хипервъзбудимост, склонност към мускулни разтежения, мускулни спазми и скъсване на мускулни влакна.

Поморийската луга

Поморийска луга е с доказан медицински ефект – изключително ефективна при лечение и профилактика на болести свързани с опорно-двигателния механизъм. Приложима е и при лечение на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки. Помага още при кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинки, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синуити, възпаления в устната кухина, парадонтоза и разширени вени.

АРНИКА

Arnika

👉Арниката има антибактериално, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.
🙂 Външно се използва за лечение на циреи, изгаряния, навяхвания и дори хемороиди, тъй като подобрява кръвоснабдяването в мястото и това води до бързо оздравяване. Не трябва да се прилага върху открита рана, тъй като това може да предизвика болезнено раздразнение. Използва се и за успокояване на болки в мускулите, натъртвания, изкълчвания, наранявания, както и други условия, причинени от пренапрежение или травми. По отношение на болкоуспокояващото си действие, тя няма друг естествен аналог.

 

 

ЛАВАНДУЛА 

👉Лавандулата има свойствата да релаксира и успокоява организма, благодарение на своите ценни химични елементи и неповторим аромат.
🤩Помага при депресия, безсъние, нервно напрежение, главоболие, психически стрес. Лавандуловото масло почиства и успокоява духа, облекчава гнева и помага за създаване на по-спокоен подход към живота. Лавандулата има също антисептично и противовъзпалително действие.

 

РОЗМАРИН 

Rosemary

👉Розмаринът е мощен антиоксидант. Подобрява кръвообращението и запазва кожата ви стегната и гладка.
😎Билката има също така тонизиращо, антисептично, противовъзпалително, имуностимулиращо, болкоуспокоително, муколитично и антиревматично действие. Има антицелулитен ефект и е идеален за мазна кожа. Действа и като афродизиак.

 

ХВОЙНА 

Juniper

👉 Хвойната оказва благоприятно действие за успокояване на нервната система.
🙃Билката намалява тревожността, нервното напрежение, психическата умора, нормализира кръвообращението, спомага за извеждане на задържаните течности и токсините от организма. Пречиства кожата и повишава бариерните й функции. Хвойната е чудесен помощник в борбата с целулита.

Знаете ли че … ?

Магнезият, чиято липса е причината за мускулните спазми и умората, се усвоява от организма най-добре чрез кожата. Затова масажният гел с черноморска луга има толкова бърз ефект – само след 1-2 процедури.

СЪСТАВКИ/СОСТАВ/INCREDIENTS/INCI: AQUA, MAGNESIUM SULFATE, MAGNESIUM CHLORIDE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, HIDROXYETHYLCELLULOSE, PARFUM, EXTRACT

Натурална българска козметика за лице и тяло, произведена от Азимут 6000 ЕООД, гр.Поморие

Posted in Медицинска луга, Натурална козметика.