Каква е разликата между раличните видове масажни масла и гелове с луга ANCHIALO ?

Масажни масла и гелове с черноморска луга ANCHIALO

Масажни масла и гелове с черноморска луга ANCHIALO

 

🧐 Често ни питат каква е разликата между раличните видове масажни масла и гелове с луга? Има обикновен, с арника, с розмарин, с лавандула и с хвойна... За какво помагат? Кой да избера? Ето и отговора. По същество продуктите са сходни, тъй като основната съставка е 95% черноморска луга с целия й арсенал от полезни качества и свойства, но с една малка разлика - допълнителната билка, която влагаме. Всяка билка има своите познати ползи върху организма, които на кратко описваме тук:

АРНИКА

Arnika

👉Арниката има антибактериално, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.
🙂 Външно се използва за лечение на циреи, изгаряния, навяхвания и дори хемороиди, тъй като подобрява кръвоснабдяването в мястото и това води до бързо оздравяване. Не трябва да се прилага върху открита рана, тъй като това може да предизвика болезнено раздразнение. Използва се и за успокояване на болки в мускулите, натъртвания, изкълчвания, наранявания, както и други условия, причинени от пренапрежение или травми. По отношение на болкоуспокояващото си действие, тя няма друг естествен аналог.

ЛАВАНДУЛА 

👉Лавандулата има свойствата да релаксира и успокоява организма, благодарение на своите ценни химични елементи и неповторим аромат.
🤩Помага при депресия, безсъние, нервно напрежение, главоболие, психически стрес. Лавандуловото масло почиства и успокоява духа, облекчава гнева и помага за създаване на по-спокоен подход към живота. Лавандулата има също антисептично и противовъзпалително действие.

РОЗМАРИН 

Rosemary

👉Розмаринът е мощен антиоксидант. Подобрява кръвообращението и запазва кожата ви стегната и гладка.
😎 Билката има също така тонизиращо, антисептично, противовъзпалително, имуностимулиращо, болкоуспокоително, муколитично и антиревматично действие. Има антицелулитен ефект и е идеален за мазна кожа. Действа и като афродизиак.

ХВОЙНА 

Juniper

👉 Хвойната оказва благоприятно действие за успокояване на нервната система.
🙃 Билката намалява тревожността, нервното напрежение, психическата умора, нормализира кръвообращението, спомага за извеждане на задържаните течности и токсините от организма. Пречиства кожата и повишава бариерните й функции. Хвойната е чудесен помощник в борбата с целулита.

Posted in Интересно and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .