Черноморска натурална луга и поморийска лиманна кал – приложение

040_11_640_webЧерноморската луга (известна е още като „поморийска луга“, „матерна луга“, „натурална луга“ или „медицинска луга“) е натурален природен продукт, получаван при солодобива в Бургаското и Поморийското солени езера с многократно по-голяма концентрация на всички полезни елементи на морската и езерната вода. В последните години се добива само в Бургаските солници. Най-ефективната профилактика или лечение с природни средства на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синузити, възпаления в устната кухина, парадонтоза и др. е да отидете на море. А още по-добре в Поморие или региона. Там са безценните находище на лечебна лиманна кал и натурална луга без аналог в света. Научно доказано е, че лугата и калта от поморийското и атанасовското езеро са с неповторими качества и състав. Тъжното е, че все още чужденците го знаят и оценяват повече отколкото българите. Докато луга се добива и от двете езера, то лечебната лиманна кал се добива само в поморийското езеро. За по-голяма ефикасност на лечението, профилактиката или почивката ви то непременно отидете на море в Поморие. Там ще може да се възползвате от лечебната кал и луга на самия плаж. Най-добрия плаж в града, на който може да практукувате кало- и луголечение е на косата, която е между езерото и морето, свързваща град Поморие и град Ахелой. Там дори пясъкът е черен и лечебен. Изключително приятното съчетание на почивка, лечение и профилактика е още едно предимство да планирате почивката си в града. Ако условията на бунгала не ви устройват – в близост има и хотели, като в по-добрите от тях се предлагат задължително процедури с луга и кал. Там на място може да научите много за начините на приложение и въздействие и на лугата, и на лечебната кал, и на солената вода. В Поморие има и уникален за Европа музей на солта, лугата и калта. В самия музей има и наблюдателница за рядки птици, които гнездяд в поморийското езеро, което пък е защитена територия.

Ако сте решили да прекарате почивката си в Поморие и да се възползвлате от благините на поморийската луга и кал, първото нещо, което трябва да направите е да откриете начин как да се сдобиете лечебното съкровище. Тъй като не всяка кал е лечебна и дори в някои случаи вредна за кожата е добре да закупите продукти с черноморска натурална луга и лиманна кал, преминали лабораторни изследвания и безопасни за употреба, каквито са продуктите ANCHIALO. И моля ви, не купувайте луга и кал от съмнителните “търговци” на плажа в “нестандартни” опаковки /обикнивено 5 и 10 литрови туби от минерална вода/, тъй като това може да е опасно за здравето ви. Калта и лугата са безопасни за употреба, само ако са добити от правилните места, със съответните документи за произход и са преминали процес на филтрация и стабилизация. В противен случай не само ще си изгубите парите, но може да си докарате и кожни проблеми.

Схемата за прилагане на вълшебната кал и луга е почти еднаква. Съставът им също е сходен, както и лечебните им свойства. Приложението е сравнително лесно, особено лятно време, докато сте на плажа. Нанесете калта по тялото си и престойте за поне 20 минути, а още по-добре няколко часа. Ако кожата ви е с добра поносимост е най-добре да стоите с калта докато тя изсъхне върху вас. След това се изкъпвате в морето.

134769-k_webПодобно е приложението и на лугата. Нанасяте лугата по цялото си тяло и стоите така 20 минути до  няколко часа, докато тя изсъхне и стане на малки кристалчета по тялото ви. След това за още по-силен ефект се намазвате и с лечебната кал и стоите още 20 минути до няколко часа. При пълно изсъхване се изкъпвате в морето.

Добре е тези процедури да продължат поне 10-15 дни, за да има ефект. В случай че сте на морето за по-малко дни, може да си вземете кал и луга за домашна употреба и да продължите вкъщи. Разбира се това не е така приятно и вълнуващо като да го правите на плажа, но все пак ще се възползвате в пълна степен от лечебния им и профилактичен ефект.

При преминаване на процес на стабилизация и филтрация трайността на полезните свойства на лугата и калта се удължават до 3-4 години. След това, някои от свойствата им намаляват. Добре е да ги съхранявате на тъмно, хладно и проветриво място. За правилното съхранение на лечебната кал е необходимо да се обогатява (долива) с луга след всяко отваряне на съда, в който я държите. Доливате малко луга, така че да се покрие напълно с около 1-2 см. Без стабилизация и филтрация трайността на лечебната кал и луга е максимум до месец и то при правилно съхранение.

Като обобщение – използвайте морето като природен, лечебен, профилактичен и козметичен център. Черноморската лечебна кал и луга са истинско световно съкровище. Калолечението и луголечението въздействат не само върху определени болести, но и цялостно укрепва организма и имунната система.

Още подробности по темата четете в други статии публикувани в сайта.

 
АНХИАЛО / ANCHIALO

Висококачествена лечебно-възстановителна козметика с черноморска луга.


  -  Стабилизирана луга
  -  Масажни масла и гелове

  -  Продукти за устна хигиена
  -  Продукти за баня
 
СТАБИЛИЗИРАНА ЛУГА
100% натурална стабилизирана черноморска луга

Подходяща за лечение на кожни, костни, ставни и мускулни заболявания.
Прилага се чрез компреси или като разтвор за вана.
 
МАСАЖЕН ГЕЛ С ЛУГА

   -  с аромат на гроздови семки

   -  с екстракт от хвойна
   -  с екстракт от розмарин
   -  с екстракт от лавандула
   -  с екстракт от арника
 
МАСАЖНО МАСЛО С ЛУГА

   -  с аромат на гроздови семки
   -  с екстракт от хвойна
   -  с екстракт от розмарин
   -  с екстракт от лавандула
 
ВОДА ЗА УСТА С ЛУГА

Уникален продукт без аналог в света с 10% съдържание на черноморска луга

   - без алкохол
   - без парабени
   - без изкуствени подсладители
 
ПАСТА ЗА ЗЪБИ С ЛУГА

Една десетилетна традиция продължава с 35% съдържание на черноморска луга

   -  без алкохол
   -  без парабени
   -  без изкуствени подсладители
 
ДУШ ГЕЛ С ЛУГА

Продукт за ежедневна употреба с 10% съдържание на черноморска луга.

С превъзходен аромат на грейпфрут или мед и мляко.
Posted in Лечебна кал, Медицинска луга and tagged , , , , , , , , , , .