Антицелулитна процедура – професионално изпълнение

Процедурата е комплекс от няколко подпроцедури и се извършва на няколко етапа, като се ползват различни продукти. Етапите могат да се прилагат и по отделно, но само изпълнението на всички етапи в правилната последователност дава максимални резултати.

Подготвителен етап.

За по доброто проникване на антицелулитния гел и крем преди процедурата се прави сух пилинг / с настъргани кокосови стърготини или с пилинг ръкавица /кесе с най-грубия размер/. Целта е сваляне на мъртвата кожа на обработваните места за по-лесното проникване на активните съставки през кожата в следващите етапи от антицелулитната процедура.

 

Етап 1. Антицелулитен масаж с антицелулитен гел със загрявящ ефект Le’Spa

Втривайте гела в продължение на 10 – 15 минути на проблемните места. Гелът съдържа активна съставка от бразилско пиперово дърво, което предизвиква загряващия ефект на местата, които се масажират. Той стимулира притока на кръв на тези места, загрява мастните образувания и отделя течността от тях. При масажа кожата се зачервява, което зачервяване изчезва след 10 мин. Внимание! Не се допуска използването на гела при наличието на разширени вени на обработваните места. В такъв случай вместо гел се използва антицелулитно масло без загряващ ефект.

 

Етап 2. Антицелулитен масаж с микс от антицелутен крем и антицелулитен гел Le’Spa

Смесват се в равни количества гел и крем и се масажира в продължение на 10 – 15 минути. Антицелулитния крем е с дрениращо действие, което подпомага по-дълбокото проникване на активните му съставки, както и тези на антицелулитния гел.

 

Етап 3. Антицелулитен масаж с антицелутен крем Le’Spa

Втривайте крема с масаж около 10- 15 мин.

 

Етап 4. След завършване на антицелулитния масаж, който общо продължава 40 – 45 минути и след като са разбити подкожните мастни образувания и другите адиподни натрупвания, се е отделила течност (мастни съединения), коята трябва да се изтели трнсдермално (през кожата). Това става със стягащата маска за тяло, която представлява комплекс от френски стоматалогичен гипс и няколко вида силикони. Предварително гипса е разтворен във вода до образуване на каша. Маската се нанася от край до край с ръка или четка, като има два начина за нанасяне:

Първи начин (професионален, препоръчителен): Разситла се на равна повърхност найлон с необходимата площ, за да се увие мястото, което се третира. Върху найлона се нанася маската с дебелина 3-4 мм, а върху нея се разстила кърпа, най-добре TNT (нетъкан текстил) с дебелина 70гр/кв.м, която предварително е напоена с вода и изстискана добре, така че да е само леко влажна. Така готовия “сандвич” се увива около третираното място (като компрес), като найлона остава от външната страна, а кърпата между маската и кожата. След 20-30 минути (или до втвърдяване на маската), процедурата е завършена и кърпата, маската и найлона се събират и изхвърлят като негодни за повторна употреба.

Втори начин (непрепоръчителен, непрофесионален, тъй като изисква старателно почистване на тялото след процедурата): Маската се нанася директно върху третираното място (слой около 3-4 мм) на кожата или върху найлон с необходимата площ, за да се увие мястото, което се третира. Найлонът се увива около третираното място, като маската има директен контакт с кожата и се изчаква 20-30 минути маската да се втвърди. След приключване на процедурата найлонът и втвърдената маска се отстраняват старателно и изхвърлят като негодни за повторна употреба.